Dr. Xue Cao - de Kunst van Acupunctuur uit het hart van China

Portret van Dr. Xue Cao met een witte doktersjas van Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum.

Dr. Xue Cao's professionele pad is een unieke versmelting van Oosterse en Westerse geneeskunde. Opgeleid aan de medische militaire academie in China (1985-1989), verhuisde zij in 1999 naar Nederland, waar zij haar diepe interesse in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) voortzette. Vastberaden om haar expertise te erkennen binnen het Nederlandse gezondheidssysteem, voltooide Dr. Cao tussen 2012 en 2015 haar acupunctuurstudies aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Gedurende deze tijd werkte ze ook bij het Chinese Medical Development Center in Utrecht, waardoor haar vaardigheden in acupunctuur werden verfijnd.

In 2016 opende Dr. Cao haar eigen acupunctuurpraktijk in Almere, die in 2021 verhuisde en uitbreidde om een holistische benadering van gezondheid te bieden, die acupunctuur, Tuina, kruidenleer en Westerse geneeskunde combineert. Deze integratieve aanpak weerspiegelt haar overtuiging in de kracht van het behandelen van de hele persoon - lichaam, geest en ziel.

Haar uitmuntendheid en toewijding aan TCG werden internationaal erkend toen zij in 2018 door de World Federation of Chinese Medicine Societies (WFCMS) in Rome als internationale acupuncturist werd geëerd. Dr. Cao blijft een inspiratie voor zowel patiënten als collega's, door haar continue streven naar kennis en het bruggen slaan tussen traditionele en moderne geneeskundige praktijken. Haar praktijk is niet alleen een plaats van genezing, maar ook van leer, waarbij patiënten worden aangemoedigd om actieve deelnemers in hun gezondheidszorg te zijn.

Foto voorkant van de praktijkingang.
Foto van de praktijkwachtruimte.
Foto van het praktijkkantoor met hoekbureau.
Foto van beide behandelkamers.
Foto van potten met kruiden.
Foto van behandelkamer 1.
Foto van behandelkamer 2.
Foto van de praktijkkeuken.

Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum

Gelegen in het hart van Almere-Oostvaarders, verwelkomt het Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum patiënten in een vernieuwde omgeving die rust en herstel ademt. Opgericht in 2016 door de ervaren en internationaal erkende acupuncturist Dr. Xue Cao, heeft onze praktijk zich snel gevestigd als een toevluchtsoord voor hen die de harmonieuze balans tussen lichaam en geest zoeken.

Bij binnenkomst in onze praktijk wordt u ontvangen in een sfeervolle wachtkamer, ontworpen om direct een gevoel van kalmte en welkom te bieden. Onze faciliteiten omvatten een speciaal ingerichte diagnoseruimte waar we uw gezondheidsbehoeften grondig evalueren, om zo een gepersonaliseerd behandelplan te kunnen samenstellen.

Veiligheid en hygiëne staan bij ons voorop. De praktijk is conform de strenge kwaliteitsnormen en richtlijnen van Zhong, de Nederlandse beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Na elke behandeling zorgen we voor een grondige reiniging van de kamers, zodat u zich altijd in een veilige en schone omgeving bevindt.

Onze twee behandelkamers zijn elk uitgerust met verwarming en sfeervolle verlichting, ontworpen om een serene en helende sfeer te creëren. Hier kunt u ontspannen terwijl Dr. Xue Cao haar expertise in TCG toepast, van acupunctuur tot kruidenleer en Tuina-massage, om uw welzijn te bevorderen.

Bij Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum streven we ernaar om niet alleen uw fysieke kwalen te behandelen, maar ook om een pad naar diepere zelfontdekking en innerlijke vrede te bieden. We nodigen u uit om de unieke benadering van gezondheid en heling te ervaren, geworteld in de rijke tradities van de Chinese geneeskunde, aangepast aan de moderne levensstijl.

Ontdek vandaag nog hoe Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum u kan helpen op uw reis naar een gezonder en harmonieuzer leven.

Onze waarden

Icoon van een weegschaal.

Integriteit

Bij Hua Tuo Traditioneel Chinees Medisch Centrum staat integriteit centraal in al onze handelingen. Wij beloven transparantie in onze behandelingen, eerlijkheid in onze communicatie en een ethische benadering in elk aspect van onze zorg. Elke patiënt wordt met respect en oprechtheid behandeld, waarbij hun welzijn voorop staat.

Icoon van een Ying-Yang teken.

Holisme

Onze holistische benadering erkent de diepe verbinding tussen lichaam, geest en ziel. In lijn met de principes van Traditionele Chinese Geneeskunde, streven we ernaar om niet alleen symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken van onbalans te adresseren. Dit zorgt voor een alomvattende genezing en bevordert langdurig welzijn.

Icoon van een certificaat.

Professionaliteit

Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, gedefinieerd door de deskundigheid van Dr. Xue Cao en de operationele excellentie van ons ondersteunend personeel. Ons commitment aan kwaliteit weerspiegelt zich in de zorgvuldige aandacht voor detail en de voortdurende streven naar verbetering, waardoor we consistent superieure zorg en service bieden.

Jouw weg naar welzijn begint vandaag!

Neem contact